zondag 2 mei 2010

Sterren luisteren, LARPen, en 45 x cachen

Twee events brengen de Solletjes dit weekend naar Overijssel en Drenthe: zaterdag is er het CAMRAS Sterren event in Dwingeloo, en zondag gaan de kids LARPen in Ommen. De reisafstand vanaf Ede vinden we zo groot dat we een hotelletje boeken in Echten voor de nacht van zaterdag op zondag. Helaas is de weersverwachting niet geweldig, dus we laden de GPS maar vol met vooral eenvoudige oppikkers.

Zaterdag beginnen we met een deel van de Isola Delta serie. Di
t is een leuke tocht waarbij we van Zwolle naar Kampen rijden (ten westen van de Ijssel) en weer terug via de oostkant. Een deel moet in de regen, maar het grootste deel houden we gelukkig wel droog. Het rivierlandschap van de Ijsel is hier prachtig. Eigenlijk zou je deze tocht moeten fietsen, maar dat past niet in ons programma. Want we willen ook nog naar de Games-n-Stuff winkel in het centrum van Zwolle. Daar verkopen ze allerlij prachtige LARP spullen, dus we kijken onze ogen uit. Jeroen koopt elfen-oren en Bart koopt een stel leren braces als arm beschermers. Als we helemaal zijn uitgekeken, lopen we nog een korte multi in oud Zwolle en vinden nog een tradi, wel twee keer! Dan is het tijd om naar Echten te om daar in het hotel in te checken en te eten. We krijgen een prachtige gezinskamer en genieten van een heerlijke maaltijd. Hotel Boschzicht is een aanrader.

En hop weer de auto in, naar Dwingeloo dit keer, voor het eerste grote doel van dit cacheweekend: Het CAMRAS Geo-Sterren Event. Het is al een gezellige drukte als wij ons melden bij de organisatie. De eerste rondleiding gaat dan net van start. Omdat wij in de derde rondleiding zijn ingedeeld hebben we genoeg tijd om rustig rond te kijken, gezellig coins te discoveren en, voor de kids, lekker te knutselen in de kleine tent. Ook loggen we nog snel even de CAMRAS Cache. We kijken onze ogen uit bij de enorme Radio-telescoop met een doorsnede van wel 25 meter! Het verbaast ons dat hij al zo oud is. De rondleiding is erg interessant. Toch wel intrigerend om live pulsar signalen van ruim 2600 jaar oud te horen!














Zondag, terwijl wij de kids onder de goede zorgen van elfen en trollen hebben achtergelaten, tuigen pa en ma weer richting Zwolle om nu ten oosten daarvan wat caches op te zoeken. De score van het weekend: 1 super leuk CAMRAS event, 1 super leuk LARP event, en 45 caches gevonden.

Tja, en wat is nu LARPen? Heeft helemaal niets met geocachen te maken. LARP = Live Action Role Play, een spel waarin de spelers verkleed als elf, dwerg, strijder, trol, etc. in een bos avonturen beleven. Alleen voor kinderen? Nee hoor. Kijk hier maar eens naar de foto's.


Geen opmerkingen: