zondag 11 januari 2009

Onze eigen mini coin race

Kennen jullie onze twee grappige minicoins Solletjes Glowing Starfish en Solletjes Blue Starfish?

Afgelopen zomervakantie, op 29 juli 2008 om precies te zijn, hebben we ze "losgelaten" in de cache baldopine in Italie.

De missie van de coins is om terug te keren naar Ede. Maar niet zomaar! Nee, een beetje geinspireerd op de Junior Solletjes, die namelijk allebei altijd en overal haantje de voorste willen zijn, moeten ook deze coins racen. Wie keert het eerste terug thuis?



De cache baldopine ligt bovenop de prachtige Monte Baldo bij het Gardameer. Je kunt er heerlijk wandelen en even ontsnappen aan de drukte rondom het Gardameer. Rondom de cache wemelt het van de koeien en... marmotten. We hebben de coins ook onder het toeziend oog van een marmot in de cache verstopt.

Inmiddels zitten ze allebei in cache nummer 12. De reis begon meteen goed, want binnen een week werden ze beide door een duitse cacher meegenomen. Hij bracht ze naar twee verschillende caches in voormalig Oost-Duitsland.

Sindsdien lopen de paden uiteen. De Blue Starfish heeft geen grote stappen meer gemaakt en hobbelt dus nog steeds vrolijk in Oost Duitsland van cache naar cache. Het is meer een gezelligheidsdier, want hij heeft zich uitgebreid laten discoveren op een event.
De Glowing Starfish is toch wat reislustiger. Op 30 november maakte hij een grote stap richting het westen en dook weer op vlak bij Koblenz. En zowaar, een kleine maand later was hij in Nederland bij Venray in Noord Limburg. In vijf maanden van Italie naar Nederland... knap voor zo'n kleine coin. We rekenden een beetje op een snelle stap richting de Veluwe, maar daar sprong ie even overheen: Huppekee... naar Meppel.

Nou, we zijn benieuwd. Komt Glowing Starfish nu snel braaf naar huis? Of blijft ie eigenwijs reislustig en heeft dus zijn Blue brother nog een kans? Stay tuned...

Geen opmerkingen: